Filmpjes over de geboorte van de kerststal 3

Franciscus die in natuur, hutten en spelonken Christus mocht vinden

In de kerstnacht van 1223 viert Franciscus Kersmis in Greccio, een nacht die de geschiedenis zal ingaan als de oorsprong van de westerse kerststallentraditie. In een serie van vijf korte filmpjes zetten we de gegeven in de verf.

De Provincie van de Minderbroeders Franciscanen in de Lage Landen publiceerde in samenwerking met stichting Adveniat op 20 oktober een kijk- en voorleesboek, getiteld: De geboorte van de kerststal. Hoe Franciscus in Greccio Kerstmis vierde. Het boek verhaalt over de wondere kerstnacht van het jaar 1223 waarin de heilige Franciscus een levende kerststal liet bouwen en daarmee de oorsprong legde van onze kerststallentraditie.

In samenwerking met Leo Fijen en Tjeerd Broekhuizen zijn er vijf filmpjes in Greccio gemaakt om het verhaal van het boek te ondersteunen. In het derde filmpje betreedt broeder Rob met ons de oude kluizenarij van Franciscus en verwondert hij zich met ons over Franciscus, die als periodiek kluizenaar, Christus in de eenzaamheid en in de ruige natuur mocht vinden.

Gerelateerde nieuwsberichten