Filmpjes over de geboorte van de kerststal 1

Franciscus de reiziger en pelgrim

In de kerstnacht van 1223 viert Franciscus Kersmis in Greccio, een nacht die de geschiedenis zal ingaan als de oorsprong van de westerse kerststallentraditie. In een serie van vijf korte filmpjes zetten we de gegeven in de verf.

De Provincie van de Minderbroeders Franciscanen in de Lage Landen publiceerde in samenwerking met stichting Adveniat op 20 oktober een kijk- en voorleesboek, getiteld: De geboorte van de kerststal. Hoe Franciscus in Greccio Kerstmis vierde. Het boek verhaalt over de wondere kerstnacht van het jaar 1223 waarin de heilige Franciscus een levende kerststal liet bouwen en daarmee de oorsprong legde van onze kerststallentraditie.

In samenwerking met Leo Fijen en Tjeerd Broekhuizen zijn er vijf filmpjes in Greccio gemaakt om het verhaal van het boek te ondersteunen. In het eerste filmpje vertelt broeder Rob Hoogeboom over Franciscus de reiziger en pelgrim, op weg naar Greccio.

Gerelateerde nieuwsberichten