Terug van weggeweest: Katholieke Jongerendag (KJD)

Filmimpressie van Jong en katholiek anno nu

Na zeven jaren van afwezigheid vond er begin deze maand weer een Katholieke Jongerendag (KJD) plaats. Zo’n 600 jongeren kwamen in Veenendaal samen voor inspiratie en ontmoeting. Ook het Franciscaans Jongerenwerk gaf acte de présence. Een videofilmpje geeft een impressie van ‘jong en katholiek’ anno nu.

Vandaag ervaar ik heel sterk dat we een grote familie zijn

Wat beweegt katholieke jongeren van nu? Hoe staan ze in geloof en kerk? Een filmpje van de recente Katholieke Jongerendag, 4 november 2023, geeft daarvan een goede impressie. Onder de aanwezigen waren ook medewerkers van het Franciscaans Jongerenwerk: de broeders Fer van der Reijken, Jan ter Maat, Hans-Peter Bartels en jongerenwerkster Bianca Akkermans.

Joris Buiting van de organisatie vertelt: “Sommige jongeren zijn in de kerk in hun parochie de enige tiener of ze behoren tot het enige jonge gezin. Ja daar word je als jongere niet enthousiast van.” Deelneemster Clarianne: “Vandaag ervaar ik heel sterk dat we een grote familie zijn. Dat neem ik mee naar huis. ”

In het filmpje komen ook de broeders Fer van der Reijken aan Hans-Peter Bartels aan het woord. Hans-Peter: “Het is een fantastische dag. Fijn om met zoveel jongeren bij elkaar te zijn. Dat geeft moed en vertrouwen voor de toekomst. Fer: “Jongeren missen in deze tijd een bedding. Daarom is deze dag zo bemoedigend.”

Gerelateerde nieuwsberichten