Team FJW begeleidt jongeren in Lissabon

FJW op Wereldjongerendagen 2023

Van 1 tot 6 augustus 2023 vinden in Portugese hoofdstad Lissabon voor de zeventiende keer de Wereldjongerendagen plaats. Bij dit  grootste jongerenevenement ter wereld sluit ook een groep van het Franciscaans Jongerenwerk en het bisdom Den Bosch aan.

Gebedsruimte Taizé.

Sagrada Família.

Toledo.

De wereldjongerendagen trekken meer dan een half miljoen jongeren uit heel de wereld. Ook vanuit Nederland zijn inmiddels een paar duizend jongeren onderweg naar dit grootste jongerenevenement ter wereld. Het Franciscaans Jongerenwerk is samen met Jong Bisdom Den Bosch al op 25 juli vertrokken. Broeder Jan ter Maat, broeder Steven Cauchie, jongerenwerkers Evelyn de Sauer en Bianca Akkermans zijn mee als begeleiders. In Lissabon staat hen een uitgebreid programma te wachten gericht op kennismaking met het katholieke geloof. Daarnaast maakt vooral ook de onderlinge ontmoeting het evenement tot een bijzondere belevenis.

De Nederlandse delegatie bracht onderweg een tweedaags bezoek aan Taizé. Daarna bezocht de groep in Barcelona de beroemde basiliek van Gaudí, de Sagrada Família, waar men in de crypte van de kerk de eucharistie vierde. In die crypte bevindt zich ook het graf van de meester-architect, voor wie sinds 2003 een zaligverklaringsproces loopt.

Na een bezoek aan het Spaanse Toledo waar nalatenschappen van christendom, jodendom en islam te ontdekken zijn, trok de jongerenkaravaan verder naar Lissabon, waar de groep op 1 august aanwezig zal zijn bij de openingsceremonie en een kleine week later bij de slotviering waarin paus Franciscus zal voorgaan.

Team Franciscaans Jongerenwerk.

Gerelateerde nieuwsberichten