2 augustus 2023: vijf jaar in ‘s-Hertogenbosch

Stadsklooster San Damiano viert eerste lustrum

Op 2 augustus 2023 – het feest van Maria ter Engelen, Portiuncula – vierde de gemeenschap van het Stadsklooster San Damiano haar eerste lustrum!

Het afgelopen jaar 2022/2023 stond in het teken van bouwwerkzaamheden aan het klooster. Er is gewerkt aan verduurzaming en aan een gastvrije entree die inmiddels bijna klaar is.

Vele mensen uit allerlei lagen van de samenleving hebben in de afgelopen vijf jaar het Stadsklooster weten te vinden. De gemeenschap is dankbaar voor deze jaren en hoopt nog lang in Den Bosch aanwezig te mogen zijn.

Vrouwen en mannen

In het Stadsklooster San Damiano wonen vrouwen en mannen van verschillende religieuze ordes samen met als gemeenschappelijke basis de levenskeuze om Christus na te volgen in de voetsporen van Franciscus en Clara van Assisi. Zij bouwen een gemeenschap door samen te bidden, te eten en te ontmoeten.

Openheid en gastvrijheid staan voor de bewoners van het Stadsklooster hoog in het vaandel. Dat krijgt concreet gestalte in een dagelijks leven van gebed, pastorale en diaconaal-sociale zorg.

Gerelateerde nieuwsberichten