Indonesische broeders én zusters in Nederland

Internationaal bezoek

Van woensdag 29 juni tot zondag 3 juli waren zes medebroeders franciscanen en twee zusters clarissen uit Indonesië in Nederland te gast. Dit bezoek kan gezien worden als een antwoord op het bezoek onlangs van onze provinciaal Theo van Adrichem aan Indonesië – onze dochterprovincie.

De zusters Efrida en Margaretha met broeder Piet Bots in de auto

Met name br. Piet Bots was de gastheer van de broeders Robert, Eddy, Dedie, Pontus, Bimo en Ferry en de zusters Efrida en Margaretha. Hij chauffeerde hen in een gehuurde negenpersoonsbus door het halve land. De groep kwam aan in Amsterdam, overnachtte er en bezocht op donderdag de broeders en zusters in Wijchen en Megen. Ze vierden de Eucharistie in Stadsklooster San Damiano, deden mee met de warme maaltijd en lieten zich tijdens een rondleiding informeren over dit nieuwe project.

Op vrijdag was er een rondleiding door de St. Jan door de plebaan Vincent Blom, met koffie in de tuin van de plebanie. In de middag stond er een boottocht op de Binnendieze op het programma, gevolgd door het nuttigen van de befaamde Bossche Bol. Na de warme maaltijd reed Piet de groep weer naar Amsterdam. Ook deze stad zouden ze vanaf het water bekijken. Een Indonesische maaltijd voltooide het bezoek. Op zondag reisden ze gedeeltelijk met de Thalys via Brussel naar het vliegveld Charles de Gaulle, terug naar Indonesië.

Zo mocht ik eens voelen wat jullie wereldwijd voelen als jullie medebroeders ontmoeten.

Zr. Elisabeth Luurtsema

Unieke ervaring… voor zusters uit Indonesië en uit Nederland
Meerdere broeders waren al eens eerder in Nederland geweest en één van hen sprak zelfs behoorlijk Nederlands. Voor hen was het een blij weerzien. Voor de zusters was het een unieke ervaring, want zelfs hun eigen klooster in Pacet (Java) verlaten ze maar zelden. De broeders en de zusters waren enthousiast over alle afgelegde bezoeken en indrukken. Voor Zr. Elisabeth (San Damiano) was het een bijzondere ervaring: “Zo mocht ik eens voelen wat jullie wereldwijd voelen als jullie medebroeders ontmoeten.” Kortom, gedeelde vreugde. We hopen dat dit bezoek tot verdere samenwerking leidt.

Vier clarissen in de Stadskloostertuin.

Gerelateerde nieuwsberichten