Interreligieuze samenwerking op energiegebied

Energieakkoord tussen franciscaanse universiteit en Grote Moskee in Rome

Tijdens de conferentie ‘Energie voor Vrede’ ondertekenden de franciscaanse pauselijke universiteit (het Antonianum) in Rome en de Grote Moskee van Rome een ‘interreligieuze energieovereenkomst’, de eerste in Italië.

Universiteit Antonianum – de pauselijke universiteit van onze orde in Rome.

De overeenkomst voorziet in de installatie van zonnepanelen op het generalaat van de minderbroeders, op gebouwen van de universiteit en op daken van de moskee en het daaraan verbonden islamitisch cultureel centrum.

De overeenkomst werd ondertekend door minister-generaal Massimo Fusarelli en Augustín Hernández Vidales, rector van de universiteit. Van islamitische zijde tekenden imam Nader Akkad en algemeen-secretaris Abdellah Reouane.

Het belang van de overeenkomst reikt verder dan een akkoord over energie of economie, zo werd benadrukt. Het is tegelijk een uitdrukking van interreligieuze samenwerking. “Onze actie wordt een model voor andere moslimgemeenschappen wereldwijd”, zei imam Nader Akkad. De overeenkomst is deel van een groter duurzaamheidsplan van de universiteit. De conferentie vond plaats op de tiende verjaardag van het pausschap van paus Franciscus, 13 maart 2023.

Gerelateerde nieuwsberichten