Presentatie franciscanen via nieuwe media

Minderbroeders in beeld

Wie zijn zij, waar staan ze voor?  Zowel de Nederlandse als Oostenrijkse franciscanen presenteren zich via korte videofilmpjes.

Broeder Sebastian Chavez.

In Nederland doen ze het, in Oostenrijk ook: via korte filmpjes op internet treden minderbroeders naar buiten. Zo laten ze zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Voor de Nederlandse provincie was de viering van  ‘800 jaar Regel van 1223’ de aanleiding. Elk filmpje belicht een thema uit de regel. In januari verscheen deel 1 met broeder Jan ter Maat over roeping. Sinds 21 maart is deel 2 te bekijken met Joachim Oude Vrielink over gebed. 

De Oostenrijkse provincie belicht via internetvideo’s de roeping tot franciscaan. Het eerst filmpje is net verschenen: klik op de foto en leer broeder Sebastian Chavez kennen.

Gerelateerde nieuwsberichten