Hoofdgedachte

In de serie Kunst in het klooster bespreekt broeder Fer van der Reijken telkens een kunstvoorwerp uit de kunstschatten die onze kloosters rijk zijn. Deze maand het werk ‘Hoofdgedachte’ van kunstenaar Jos, gemaakt van op straat gevonden afval.

Kunstenaar Jos (achternaam niet bekend) kwam twaalf jaar geleden werken op het prikproject bij wat nu Stichting Loods is in ´s-Hertogenbosch. In die jaren heeft Jos duizenden kilo´s vuil geraapt in de stad. Hij kwam op het idee om van het afval een kunstwerk te maken. Elke dag kwam hij wel iets tegen dat hij daarvoor kon gebruiken. Elk weekend werkte hij aan zijn kunstwerk. Zo kon hij zijn gedachten de vrije loop laten gaan en na drie jaar werken zien we hier het resultaat. Jos noemde zijn kunstwerk: Hoofdgedachte.

Hoofdgedachte staat in de Clarazaal van het Stadsklooster San Damiano in ´s-Hertogenbosch.

Gerelateerde nieuwsberichten