Bidden, zingen, zoeken naar Gods leiding

Lezingen en samenzang met broeder Fer

“Ik vind dit het mooiste leven dat ik me kan voorstellen. Als ik vandaag geen broeder was, zou ik het morgen willen worden!” Aldus broeder Fer van der Reijken over het franciscaanse broederleven. Wil je iets van zijn inspiratie meebeleven, bezoek dan een van zijn lezingen of samenzang-bijeenkomsten.

‘Saint Francis with birds’, beeld van kunstenaar, tandarts, spiritueel auteur Frederick Franck (1909 – 2006). Lezing over zijn leven door Fer van der Reijken: 18 juni 2022, Den Bosch.

Volop leven, dienstbaar zijn, zonder je te hechten aan plaats of goed. Dat zijn enkele belangrijke waarden in het leven van broeder Fer van der Reijken. Hij is gardiaan van het stadsklooster San Damiano in Den Bosch. Op de middelbare school, bij het maken van een werkstuk, viel hij voor Franciscus. “Wat een inspirerend mens.” Het zaadje voor een franciscaans broederleven was geplant. “Ik merkte hoe graag ik er was, in hun kloosters, en hoezeer ik me er thuis voelde”, vertelt hij in zijn roepingsverhaal. Naast gardiaan, is Fer onder meer betrokken bij het Franciscaans Jongerenwerk en vormingswerk en geeft hij regelmatig lezingen.

Wil je een activiteit van broeder Fer bijwonen? Je bent van harte welkom. Zie hier enkele punten uit zijn agenda voor 2022.

Agenda broeder Fer

  • Zaterdag 18 juni, 10.30 – 12.30 uur (voorbij): Lezing met Powerpoint en nagesprek over het leven en werk van duizendpoot Frederick Franck (schilder, beeldhouwer, kaakchirurg en auteur van meer dan 30 boeken over onder meer boeddhistische spiritualiteit). Hij is de maker van o.a. St. Francis with birds, in de tuin van het Stadsklooster San Damiano).
  • Zaterdag 16 juli, 10.30 – 12.30 uur (voorbij): Lezing met Powerpoint en nagesprek over het onderwerp: Bidden.
  • Zaterdag 20 augustus, 10.30 – 12.30 uur: Liederen zingen over vrede en vreugde uit diverse christelijke en andere religieuze tradities. Geannuleerd i.v.m. onbereikbaarheid van het klooster vanwege de etappe van de Vuelta die ‘s-Hertogenbosch aan doet.
  • Zaterdag 15 oktober van 10.30 – 12.30 uur: Lezing met powerpoint en nagesprek over het onderwerp: Gods leiding in je leven.
  • Woensdagavond 21 december, 19.30 – 21.30 uur: kerstliederen zingen.

Locatie is steeds het Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB ’s-Hertogenbosch.

Gerelateerde nieuwsberichten