Samen in plaats van eenzaam, 22 juni 2022

Symposium franciscaanse waarden communiceren

Religieuze gemeenschappen krimpen. Dat is bij franciscaanse gemeenschappen niet anders. Tegelijkertijd is er een groeiende belangstelling voor centrale concepten van de franciscaanse spiritualiteit: eenvoudige levensstijl, gastvrijheid, duurzaamheid, ecologie en solidariteit. Hoe kan het franciscaans charisma zijn weg blijven vinden? Daarover gaat het symposium ‘Franciscaanse waarden communiceren’ – 22 juni 2022, Münster (Duitsland)

Er is een toenemende belangstelling voor franciscaanse ideeën en waarden

De wereld verandert diepgaand en snel. Dat stelt religieuze gemeenschappen, waaronder de franciscaanse voor grote uitdagingen.

Zeker gezien het feit dat er een groeiende belangstelling bestaat voor centrale concepten van de franciscaanse spiritualiteit: eenvoudige levensstijl, gastvrijheid, duurzaamheid, ecologie en solidariteit. Ook onder leken is er een toenemende belangstelling voor het omgaan met franciscaanse ideeën en waarden.

Veel gemeenschappen echter vinden het lastig om gevonden en gehoord te worden in het modern en complex medialandschap. Hoe creëer je professionele, hoogwaardige en zinvolle communicatie? Kan een gezamenlijke aanpak hierbij helpen? Wat zijn de voorbeelden? Hoe kan franciscaans charisma gevonden en ervaren worden?

Het symposium Franziskanische Werte kommunizieren: gemeinsam statt einsam gaat over deze vragen. Organisatoren zijn de Duitse kapucijnenprovincie, het Instituut IUNCTUS en het project Networking Intentional Christian Communities. Datum: woensdag 22 juni 2022. Tijd: 14.00-17.30 uur.  Plaats: Capucijnenklooster, Münster (Duitsland). Kosten: € 15, -. Aanmelding: via aanmeldformulier.

Het symposium is zowel ter plaatse als digitaal te volgen.

Meer informatie over sprekers en programma, zie flyer

Gerelateerde nieuwsberichten