25 mei: Publieksdag Space for Grace

Veelkleurig geloven in Rooms-Katholiek Nederland

Zaterdag 25 mei organiseert Space for Grace in Rotterdam een publieksdag voor katholieken die ideeën hebben over vernieuwing en meer vitaliteit in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Space for Grace ondersteunt geloofsprojecten door hen een jaar lang begeleiding op maat, monitoring en werkbudget te bieden. De publieksdag vindt plaats in de Sint-Bavokerk in Rotterdam-Zuid, bij de Filipijnse gemeenschap. In de ochtend is bisschop Van den Hende een van de sprekers. Het middagprogramma is gericht op kennismaking met het programma en de werkwijze van Space for Grace.

Boven: projectteam van de Filipijnse gemeenschap in Rotterdam. Onder: thuisbasis van de gemeenschap, de Sint Bavokerk in Rotterdam-Zuid.

Al meer dan 42 projecten kregen een jaar lang begeleiding op maat

Space for Grace  is een programma dat vitaliteit en vernieuwing in de katholieke kerk in Nederland stimuleert. Ze doet dit door jaarlijks een tiental projecten te selecteren voor deelname aan een programma dat voorziet in coaching, netwerken en een werkbudget. Sinds 2020 hebben al meer dan 42 projecten een jaar lang begeleiding op maat, monitoring en werkbudget gekregen. Ook het stadsklooster San Damiano in ‘s-Hertogenbosch was enkele jaren geleden een van de Space-for-Grace-projecten.

Space for Grace is een initiatief van de filantropische organisatie Porticus in samenwerking met het Kaski Onderzoekscentrum van de Radboud Universiteit, Huis van Dominicus, Hoe Dan Wel en De Zalige Zalm.

Veelkleurig geloven

De publieksdag op zaterdag 25 mei vindt plaats bij de Filipijnse gemeenschap in Rotterdam. Die gemeenschap doet dit jaar mee met het jaarprogramma van Space for Grace. Het doel van hun specifieke project is om het vrijwilligerskader te trainen en om te investeren in nieuwe leiders. Daarnaast willen ze een koor oprichten om de samenzang tijdens de eucharistievieringen te ondersteunen.

Tijdens de publieksdag zijn zij een van de projecten die zich presenteren. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de aanmeldprocedure voor het programmajaar 2025.

Datum: zaterdag 25 mei, 10.00-16.00 uur

Locatie: Sint-Bavokerk, Slinge 775, 3086 EZ Rotterdam

Programma-informatie en inschrijven: www.spaceforgrace.nl

Gerelateerde nieuwsberichten