Geschenken voor kerst

Een levensgrote kerststal, maar dan anders

In Stadsklooster San Damiano in Den Bosch is het inmiddels een traditie om in kersttijd de kerststal in te richten met geschenken. Iedereen die wil, kan zijn of haar gaven komen aanbieden.

Een kerststal vol geschenken: 31 kratten vol konden de bewoners van het stadklooster vorig jaar bij de voedselbank afleveren.

In de kerk van Stadsklooster San Damiano plaatsen de bewoners ieder jaar met kerst een levensgrote kerststal, aanvankelijk helemaal leeg. De lege stal wordt in de loop van de adventstijd gevuld met geschenken door wie dat maar wil. De geschenken zijn bestemd voor de voedselbank die de goederen verder verdeelt. In onderstaand filmpje legt broeder Fer van de Reijken het idee uit, in de hoop dat het gebruik navolging vindt in andere parochies, pastorale eenheden, scholen of lokale gemeenschappen. Het filmpje werd gemaakt door TAU, de Vlaamse franciscaanse lekenbeweging, die het idee zo ook in Vlaanderen wil uitdragen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen