800 jaar Greccio: de geboorte van de kerststal

TAU en DE MINDERE bieden gevarieerd kerstprogramma

Zowel de Vlaamse franciscaanse beweging TAU als het museum DE MINDERE bieden dit jaar een speciaal kerstprogramma aan in het kader van 800 jaar Greccio. Zij laten zich dit jaar bijzonder inspireren door het feit dat Franciscus 800 jaar geleden in het Italiaanse bergdorpje Greccio een levende kerststal liet maken.

TAU werkte een gratis en gevarieerd ‘Greccio-aanbod’ uit voor lokale groepen, scholen, pastorale eenheden en parochies om een bijzondere kerst te vieren! Ontdek hun uitgebreide programma.

Museum DE MINDERE viert het 800-jarige jubileum van ‘de uitvinding van de kerststal’ eveneens met talrijke activiteiten. Het museum doet dit in samenwerking met de stad Sint-Truiden, diverse projectverenigingen en dankzij een Vlaamse subsidie. Ontdek Samen rond kerst.

Gerelateerde nieuwsberichten