Hof van Lof seizoen afgesloten

Franciscaans Jongerenwerk zingt mee

Elk jaar sluit rond het Franciscusfeest (4 oktober) de Hof van Lof, de kloostertuin van de broeders in Megen, haar poorten. In het winterseizoen is er nu eenmaal weinig te zien in de tuin. Traditiegetrouw wordt de laatste scharrelmiddag afgesloten met het zingen van het Zonnelied.

Het zingen van het Zonnelied gebeurt altijd door enkele vrijwilligers uit de Hof, de broeders van de communiteit en de aanwezige bezoekers. Toevallig viel de sluiting samen met het Franciscaans Jongerentreffen van het Franciscaans Jongerenwerk (FJW).

Samen zongen de jongeren met ons mee. Bijzonder was dat Piet Slenders zijn accordeon had meegenomen, zodat er dit jaar niet a capella gezongen hoefde te worden. Jongerenwerkster Bianca Akkermans filmde een stukje.

Een mooi seizoen werd zo extra muzikaal afgesloten. We kunnen er dankbaar op terugkijken.
In de komende weken wordt de tuin ‘winterklaar’ gemaakt en worden de eerste voorbereidingen getroffen voor een nieuw seizoen vol rondleidingen en scharrelmiddagen.

Ook het FJW werkt al weer hard aan een programma volgend jaar. En wie weet… zingen de Hof van Lof en het FJW weer samen uit volle borst Franciscus’ Zonnelied.

Br. Hans-Peter Bartels
voorzitter stichting Hof van Lof en
medewerker Franciscaans Jongerenwerk

Gerelateerde nieuwsberichten