Pelgrimsinsignes groot succes

Broeders pakken oude traditie eigentijds op

Vroeger, maar soms ook nu nog, zegenden priesters op 6 januari ­– Driekoningen – huizen in dorpen en steden. Zij besprenkelden de huizen met wijwater en schreven met een krijtje de zegenspreuk C+M+B boven de voordeur met het jaartal waarin de zegen van kracht was. Dat betekent: Christus Mansionem Benedicat (Christus zegene dit huis). Maar ook naar de namen van de drie koningen: Caspar, Melchior en Balthasar.

Omdat ons Bruurke vaak rond het kopen en verkopen van een huis om hulp wordt gevraagd, ontstond het idee deze traditie op eigen wijze weer op te pakken. Namelijk door het verkopen van Keulse insignes van de drie koningen. In de Dom van Keulen liggen de drie koningen begraven.

De insignes zijn bij het klooster, het Toeristisch Informatiecentrum Megen (TIM) en online (via everardus@minderbroedersfranciscanen.net) te koop. Ze zitten in een cadeauverpakking met een begeleidende tekst. Ze kosten € 12,50 (plus eventuele verzendkosten).

De opbrengst is voor onze stichting. Het bleek een groot succes. De eerste voorraad was al gauw uitverkocht. Een nieuwe voorraad is gearriveerd.

Gerelateerde nieuwsberichten