Frans Meijer

Franciscus Antonius
minderbroeder franciscaan

*Amsterdam, 26 januari 1932                                                                               † Nijmegen, 25 augustus 2022

Gesterkt door de ziekenzalving en in het bijzijn van zijn broeders is in het licht van de Eeuwige binnengeroepen onze dierbare medebroeder, zwager, oom, neef en vriend Frans Meijer.

Frans hield van taal en vertellen en had een grote liefde voor de Schrift. Als godsdienstleraar en pastor in Weert, Amsterdam en Venray is hij voor veel jongeren een gids geweest. In Venray werd hij ook een bezielende voorganger in de oecumenische basisgroep. De Schrift, een lamp voor zijn voeten, zette hem ook zelf aan het schrijven van enkele boekjes waarin hij de Bijbel voor anderen toegankelijker maakte.

In 2013 verhuist hij naar Alverna/Wijchen. Hij slaat zich daar al mopperend met zijn Amsterdamse humor door vele fysieke ongemakken heen.

Afscheid
In dankbaarheid gedenken we Frans in een eucharistieviering op vrijdag 2 september om 14.30 uur in de H. Jozefkerk, Heumenseweg 32 te Alverna/Wijchen. Daarna zullen we hem toevertrouwen aan onze zuster moeder aarde op het nabijgelegen kerkhof van de broeders. Voor aanvang van de viering is er in de kerk gelegenheid tot afscheid nemen vanaf 14.00 uur. Na afloop bent u van harte welkom in de huiskamer van de broeders.

Ter nagedachtenis

broeders overleden in…