Broeder Steven Cauchie legt zijn tijdelijke professie af

Het eindpunt van een goed noviciaatsjaar in Killarney (Ierland)

Op zondag 28 augustus 2022 legde broeder Steven Cauchie (35) zijn tijdelijke professie voor drie jaar af in de handen van minister-provinciaal Theo van Adrichem. Deze viering vond plaats in de kapel van Stadsklooster La Verna in Amsterdam. Hier zal Steven de komende jaren gaan wonen.

In zijn overweging stond de minister-provinciaal onder meer stil bij Stevens zoektocht die hem via de OFS (onze seculiere orde) naar ons, ‘de OFM’, bracht, verder ging in zijn noviciaat in het Ierse Killarney en nu een vervolg zal vinden in de periode van de tijdelijke professie of ‘junioraat’.

Steven kijkt terug op een mooi noviciaatsjaar. De viering van zijn tijdelijke professie sloot daar dan ook bij aan met een aantal Ierse elementen – zowel in gezangen als afbeeldingen in het boekje.

Vanuit Amsterdam zet Steven zijn weg naar de plechtige professie in onze orde voort als zogenoemde ‘junior’. Hij gaat theologie studeren aan de Fontys Hogeschool in Utrecht. Daarnaast wordt hij deel van het team dat de communicatie van onze provincie verzorgt.

Gerelateerde nieuwsberichten