De Wonne in Almelo houdt ‘Meeleefweek’

Hoe is dat, wonen in een woongemeenschap?

De christelijke woongemeenschap De Wonne in Almelo organiseert voor belangstellenden een Meeleefweek, van 29 augustus tot en met 2 september. Belangstellenden kunnen zo ontdekken of een dergelijke woongemeenschap iets voor hen is.

Gastvrijheid, betrokkenheid, eenvoud en duurzaamheid zijn kernwaarden van de Wonne

De Wonne is een franciscaanse woongemeenschap die opvang en een tijdelijk thuis biedt aan mensen die dat nodig hebben. De kerngroep bestaat uit christenen die zich verbonden voelen met Franciscus en Clara van Assisi en met mensen die in deze tijd kiezen voor vrede, een rechtvaardige samenleving en heelheid van de schepping.

Kernwaarden die deze gemeenschap karakteriseren zijn: gastvrijheid, betrokkenheid, eenvoud en duurzaamheid; en dit gevoed door geloof, hoop en liefde.

De woongemeenschap bestaat uit kernleden en tijdelijke huisgenoten. Er wordt samen gegeten en het huishoudelijk werk wordt door de bewoners en enkele vrijwilligers gedaan. De kernleden komen tweemaal per dag in de kapel bij elkaar voor een meditatieve viering en hebben wekelijks een gezamenlijk overleg. Op dinsdagavond zijn bij de meditatieve viering ook belangstellenden welkom.

Van 29 augustus tot en met 2 september a.s. is er een Meeleefweek voor mensen die benieuwd zijn of deze vorm van leven iets voor hen zou kunnen zijn. Deelnemers doen mee met de dagelijkse gang van zaken en ze besteden iedere dag één dagdeel aan extra klussen (zoals werken in de tuin, schilderwerk of iets opruimen of schoonmaken). Je bent ook steeds één dagdeel vrij om te doen waar je zin in hebt. Verder doe je mee met de meditatieve vieringen in de kapel. Dagelijks zal één van de kernwaarden centraal staan. Er kunnen maximaal vier belangstellenden deelnemen.

Praktische informatie

Plaats: De Wonne Almelo, Arendsboerweg 1, 7601 BA Almelo

Data: van 29 augustus 10 uur tot 2 september 14.00 uur

Financiële bijdrage: in overleg, met een minimum van vijftig euro.

Informatie en opgave: 0546-456436 / info@dewonnealmelo.nl

Informatie over De Wonne Almelo: www.dewonnealmelo.nl

Gerelateerde nieuwsberichten