Team van Museum De Mindere met Tony Heeren als vijfde van links.

Tony Heeren nieuwe voorzitter Museum De Mindere

Unieke collectie en mooie franciscaanse waarden

Het Vlaamse Museum De Mindere heeft een nieuwe voorzitter: Tony Heeren, voormalig voorzitter van de Rechtbank in Belgisch-Limburg. “De Mindere mag wel wat meer op de kaart gezet worden”, vindt hij.

Tony Heeren: Ik ben bijzonder tevreden met zoveel talentrijke mensen

Tony Heeren (66) is de nieuwe voorzitter van Museum De Mindere in Sint-Truiden. De voormalig onderzoeksrechter van de rechtbank in Belgisch-Limburg volgt notaris Franz Aumann op, die gedurende de coronaperiode als voorzitter ad interim optrad. Heeren begint met een uitgebreid team van specialisten op het vlak van museumkunde, financiën, architectuur, communicatie en maatschappelijke oriëntatie. “Ik ben bijzonder tevreden dat zovele talentrijke mensen zich willen engageren voor dit project. Dit belooft veel goeds voor de toekomst”, aldus de nieuwe voorzitter.

Op het einde van het jaar wordt er een nieuw beleidsplan voor het museum voor de komende vijf jaar gepresenteerd. De Mindere mag wel wat meer op de kaart gezet worden, vindt de nieuwe voorzitter. Daarbij denk hij niet alleen aan de unieke erfgoedcollectie, “ook de mooie waarden van de franciscanen – zorg voor de natuur, voor het klimaat en voor de mens – bieden nog veel mogelijkheden.”
Van Heeren is al ruim veertig jaar bekend met de Truiense minderbroeders. Hij leerde ze kennen aan het begin van zijn loopbaan, toen hij stagiair was bij een advocatenkantoor recht tegenover het klooster. Daar ontstond een band die door de jaren bleef.


Museum De Mindere ligt in het centrum van Sint-Truiden nabij de Grote Markt.

Capucienessenstraat 1 Sint-Truiden
Tel. +32 (0)11/67 29 71
e-mail info@demindere.be
Museum De Mindere Sint-Truiden

‍Open van dinsdag tot zaterdag
10.00 – 12.30 en 13.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen/14.00 – 17.00 uur
Op maandag gesloten.

De Mindere over Franciscus

Sint Franciscus is een influencer, een dromer, een durver, een rebel, een dierenvriend, een ecologist, een vriend van God. Zijn spirit heeft de toekomst mee.

Gerelateerde nieuwsberichten