Broederlijk bezoek uit Rome

Minister-generaal Massimo Fusarelli en generaal-definitor Albert Schmucki bezoeken Nederland en Vlaanderen.

Van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei waren onze minister-generaal Massimo Fusarelli en generaal definitor (bestuurslid) Albert Schmucki te gast in onze provincie. Zij waren speciaal gekomen voor de opening van het eerst Vlaams-Nederlandse provinciekapittel op maandag 13 mei.

Minister-generaal Massimo Fusarelli ofm in de refter in Hasselt met minister-provinciaal Theo van Adrichem op de achtergrond.

Vele mooie broederlijke én zusterlijke ontmoetingen

Op vrijdagavond kwamen de broeders uit Rome aan op Schiphol waar ze werden opgewacht door onze minister-provinciaal Theo van Adrichem en provincie-definitor Jan ter Maat. Na het avondeten en een kennismaking in Stadsklooster La Verna Amsterdam, waar ook de broeders uit de filiaalcommuniteit Voorhout en broeder Guy Dilweg (uitwonend lid van de communiteit) zich aansloten. Daarna kwam het bezoek naar ’s-Hertogenbosch voor de recreatie en om te overnachten.

Op zaterdag stond Vlaanderen op het programma, meer specifiek de communiteit Hasselt (met het vice-postulaat van pater Valentinus Paquay) en Museum DE MINDERE in Sint-Truiden. Daar stelde ook TAU Vlaanderen zich voor. In de avond was het gezelschap weer terug in ’s-Hertogenbosch en was er een gezamenlijke recreatie met alle bewoners van het Stadsklooster San Damiano.

Op zondag stond Nederland op het programma, meer specifiek de beide communiteiten van Megen, zowel die van ons als ook die van de clarissen. Op beide plekken werden het warme. broederlijke/ zusterlijke ontmoetingen. Een bezoek aan het Heilig Bruurke van Megen en de Hof van Lof mochten natuurlijk niet ontbreken. Voor de middag stond onze communiteit in Alverna (Wijchen) op het programma. Ook hier werd het een mooie, broederlijke ontmoeting.

Op zondag was er weer ruimte voor ontspanning in ’s-Hertogenbosch, nadat de minister-generaal en de generaal-definitor met de broeders Roland en Rangel de binnenstad in getrokken waren.

Morgen, maandag 16 mei, trekt het gezelschap samen met circa 30 Nederlandse en Vlaamse broeders naar Nieuwkuijk waar het provinciaal kapittel begint met de officiële eenwording van de Vlaamse custodie en de Nederlandse provincie.

Hier treft u een fotoverslag van het broederlijke bezoek uit Rome.

Gerelateerde nieuwsberichten