Br. Ignacio Ceja Jiménez gekozen tot nieuwe vicaris-generaal

Op 13 mei 2022 heeft het Generaal Definitorium van onze Orde in Rome br Ignacio Ceja Jiménez verkozen tot vicaris-generaal.

Br Ignacio, lid van de franciscaanse provincie van de HH. Franciscus en Jacobus, werd geboren in 1961 te Guadalajara, Mexico. Hij was van 1985-1986 in het noviciaat. Hij legde zijn tijdelijke professie af in 1986 en zijn plechtige professie in 1988. Op 23 mei 1992 werd hij priester gewijd.

In de vorige bestuursperiode was hij General Definitor voor Latijns-Amerika. Daarvoor was hij eerst vicaris-provinciaal en later minister-provinciaal van zijn Mexicaanse provincie. In de periodes ervoor was hij in de vorming van de jonge broeders en als gardiaan aangesteld.

Br Ignacio volgt Br Isauro Ulises Covili Linfati op, die op 23 april 2022 door paus Franciscus werd benoemd tot bisschop van Iquique, Chili.

Gerelateerde nieuwsberichten