Kloostertuin en -kerk open

Een oase van rust midden in de stad

Wandelen in een oase van rust, even zitten, naar de vogels luisteren of een praatje maken met bewoners van het klooster? Dat kan, van mei tot en met oktober iedere tweede zaterdagmiddag van de maand, bij stadsklooster San Damiano in ‘s-Hertogenbosch.

Laat je meenemen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara via een audiotour op je eigen telefoon

Van mei tot en met oktober is de kloostertuin en -kerk van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand opengesteld voor belangstellenden. Het is dan mogelijk om een oase van rust te bezoeken midden in de stad, waar je vrij kunt wandelen, even kunt zitten en de vogels om je heen kunt horen zingen.

Audiotour

Aan de hand van een audiotour op je eigen telefoon kun je een bezinnende wandeling maken langs twaalf plekken in de tuin waarbij je wordt meegenomen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi, de inspiratiebronnen voor de bewoners van het Stadsklooster.

De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar werken de kloosterbewoners samen met vrijwilligers uit de buurt aan een meer inheemse biodiversiteit in de tuin. Zo creëren zij nog meer leven, kleur en beleving in de tuin.

Kloosterkerk

Ook de kloosterkerk is open tijdens deze middagen (m.u.v. 9 juli). Je kunt hier rustig even rondkijken, plaatsnemen en een kaarsje branden.

Je zult in de kloostertuin en -kerk ontvangen worden door de bewoners van het Stadsklooster, zij maken graag een praatje met je.

De kloostertuin en -kerk zijn open op zaterdag 14 mei, 11 juni, 9 juli (alleen de tuin), 13 augustus, 10 september en 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 en de kloosterkerkdeur voor je open.

Gerelateerde nieuwsberichten