Interreligieuze bedevaart in Oekraïne

Interreligieuze bedevaart van solidariteit voor het Oekraïense volk

De Interreligieuze bedevaart  van solidariteit voor het Oekraïense volk die op 10 april in Roemenië is vertrokken is na enige dagen aangekomen op zijn bestemming in de stad Tsjernivtsi. Volgens de Britse openbare omroep BBC had de groep religieuze leiders, met onder meer oud-aartsbisschop van Canterbury Rowan Williams uit Engeland, er al snel een ontmoeting met ontheemde gezinnen in een gezondheidscentrum in de stad in het zuidwesten van Oekraïne.

Minister-generaal Massimo Fusarelli spreekt na aankomst in Oekraïne.

De religieuze leiders willen met hun tocht het goede voorbeeld geven in tijden van oorlog en verdeeldheid.

Williams was vergezeld door de Britse rabbijn Jonathan Wittenberg, een hindoeleider en de boeddhistische abdis zuster Giác Nghiêm. Samen met enkele monniken, de Bosnische moefti Mustafa Ceric, de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Nikitas Lulias en enkele joodse geestelijken proberen zij met hun pelgrimstocht en ontmoetingen de Oekraïense bevolking een hart onder de riem te steken en duidelijk te maken dat zij niet in de steek worden gelaten. Toch erkennen de religieuze leiders, die ook nog tijdens het eerste publieke evenement sinds de oorlog in het theater van Tsjernivtsi werden ontvangen, dat hun bezoek slechts een druppel is op een hete plaat en dat zij niet in staat zijn het tij te keren.

Ook Massimo Fusarelli, onze minister-generaal, neemt aan de bedevaart deel. Hij brengt nog tot vrijdag 15 april een bezoek aan drie van onze gemeenschappen in Oekraïne, waar ontheemden worden opgevangen. Hij zal er ook spreken met vluchtelingen en wil ter plaatse nagaan welke zorg en ondersteuning, materieel en spiritueel, er kan worden geboden. Op zaterdag 16 april reist hij nog door naar Kalwaria in Polen, waar onze medebroeders honderden Oekraïense vluchtelingen opvangen.

Bron: BBC/OFM/Vaticannews.va
Overgenomen van: Kerknet.be

Gerelateerde nieuwsberichten