Nieuwe houtsnippers…

… en langzaam ligt de Hof van Lof er weer pico bello bij.

De ‘tuingroep’ van de Hof van Lof is weer druk bezig de tuin gereed te maken voor bezoek. Afgelopen dinsdag werd een grote stap gezet…

Harde werkers hebben recht op pauze…
Foto’s: Gera van de Ven

Zoals elk jaar is de tuingroep al weken voor de opening bezig om alle planten, bloemen en bomen in de Hof goed de kans te geven ook in het nieuwe seizoen Gods lof te zingen. Sommige planten hebben de neiging aan de wandel te gaan en andere planten zijn aan vervanging toe, omdat ze slechts één- of tweejarig zijn. En zelfs als ze dat niet zijn… is ook het leven van een plant niet oneindig.

Er wordt al weken gespit, geplant, bemest, gesnoeid, enzovoorts. Zo zorgen ze ervoor dat de tuin er weer prachtig bij ligt als wij u, de bezoeker, mogen welkom heten.

Maar er staan ook vaak grotere klussen op het programma, die (gelukkig) niet elk jaar hoeven. Dit jaar waren de paden in de Hof van Lof I (het gedeelte rond de taxusboom) aan de beurt. Deze paden bestaan uit houtsnippers en deze waren nodig aan vervanging toe. Met vereende krachten zijn de oude er uitgeschept. Daarna werden de nieuwe er weer zorgvuldig ingeschept.

Na noeste arbeid heeft de tuinploeg eer van haar werk. Dat het verschil er mag wezen, laten de foto’s ‘voor’ en ‘na’ goed zien…

De Hof van Lof is bijna in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen. De opening is vrijdag 22 april. (Klik >>hier<< voor meer informatie over de opening).

Het ziet er nu weer mooi uit!

Eén van de leden van de tuingroep

‘Voor’

‘Na’

Gerelateerde nieuwsberichten