‘Bomen over Bomen’

Seizoensopening 2022

Dit jaar openen we de Hof van Lof door te ‘bomen over bomen’. Marian Langens en Liduine Willemsen nemen ons mee in de wereld van de bomen. “Bomen zijn net als mensen”, aldus Liduine: “alleen kunnen mensen niet zo oud worden.” In elk jaargetijden hebben we iets aan bomen: we genieten van de kleuren in lente (bloesem) en herfst, we hebben er schaduw aan in hete zomers en ’s winters als ze kaal zijn geven ze ruimte en licht.

Als ze omvallen bij een storm… kunnen ze dan weer een hoop ellende veroorzaken. (Bij de laatste storm ging het in de Hof op enkele dakpannen na goed… maar het was wel einde boom…). Er zijn talloze soorten bomen en ook spelen bomen een rol in talloze verhalen: Bijbelverhalen, mythen, sprookjes, romans enzovoorts… Dan zijn er nog herdenkings- en herinneringsbomen…

Er was zoveel… Liduine en Marian hebben voor de opening een keuze moeten maken uit de talloze bomen op aarde. Maar, wie denkt dat er niets te ‘bomen’ valt over bomen… moet zeker langs komen op de opening.

En wie mee wil bomen over bomen is ook van harte welkom!

Seizoensopening
Datum: vrijdag 22 april
Tijd:       14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Deelname is gratis (maar giften zijn altijd welkom…)
Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk, via: rondleidingen@hofvanlof.nl

Data rondleidingen en scharrelmiddagen in de Hof van Lof