Broeder Ed van Liemt overleden

* Haarlem, 30 juli 1932                                             † Groesbeek, 26 februari 2022

Ed was een broeder met veel gevoel voor stijl en humor. Hij hield van mooie dingen en maakte die ook zelf. Met zijn gevoel voor detail leerde hij als pastor mensen zuiver aan te voelen en nabij te zijn, ondanks zijn behoefte aan een zekere afstand.

Jaren lang was hij een toegewijd pastoor, eerst in De Weere, West-Friesland, en later in Megen en omgeving. Ook de broederschap kon een beroep doen op zijn talenten. Hij was een zorgzame gardiaan in Noord-Holland-Noord en in Weert, en vicaris in Megen en Utrecht.

Vier jaar geleden kwam hij naar de communiteit in Alverna/Wijchen en ook hier voorzag hij de gang van zaken geregeld van humoristisch commentaar.

Uitvaart
In dankbaarheid gedenken we Ed in een eucharistieviering op zaterdag 5 maart 2022 om 14.30 uur in de H. Jozefkerk, Heumenseweg 32 te Alverna/Wijchen. Daarna zullen we zijn lichaam te rusten leggen op het kerkhof bij zijn broeders in Alverna. Voor aanvang van de viering is er in de kerk gelegenheid tot afscheid nemen vanaf 14.00 uur. Na de begrafenis bent u van harte welkom voor een ontmoeting bij de communiteit in Rivo Torto.

Gerelateerde nieuwsberichten