Twee tentoonstellingen over

broeder Everardus

Momenteel zijn er twee tentoonstellingen die aandacht besteden aan broeder Everardus Witte, ’t Heilig Bruurke van Megen.

Allereerst is daar de tentoonstelling ‘Brabantse Zaligen en Heiligen’, te bezichtigen in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg dat deel is van het Peerke Donders Park. Everardus is opgenomen tussen onder meer Eustachius van Lieshout, Peerke Donders en verschillende Brabanders onder de Martelaren van Gorcum. De tentoonstelling is tot 19 juni 2022 te zien.

In het SintJansmuseumKloosterhof in het Noord-Hollandse Noord-Scharwoude is er een tentoonstelling over de minderbroeders franciscanen in Noord-Holland-Noord, in het bijzonder over broeder Everardus. Geboren in Hoorn en getogen in Alkmaar was Noord-Holland de thuisstreek van Everardus Witte. De tentoonstelling is te zien tot eind 2023.

Voor beide tentoonstellingen heeft de Stichting Everardus Witte Fonds enkele bruiklenen geleverd. Meer informatie op: www.peerkedonders.nl/brabantse-zaligen-en-heiligen, respectievelijk www.museumkloosterhof.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten