Een kleurrijke Everardus

Zomaar cadeau

Broeder Everardus was kunstschilder. Na zijn dood werd hij zelf een onderwerp voor kunstenaars. In deze nieuwe rubriek bespreken we telkens zo’n kunstwerk.

De kleurrijke Everardus door Arthur Remmig

Dit schilderij van Arthur Remmig bracht letterlijk kleur in ons beeld van Everardus. Remmig schonk heet ons in 2016, na enkele malen bij de broeders te gast te zijn geweest. We vonden het zo mooi dat we het een plaatsje in de kapel van het Bruurke hebben gegeven. Daardoor werd het een vertrouwd beeld van Everardus.

Voor die tijd hadden we voornamelijk de zwart-wit foto’s van ons Bruurke, nu maken we graag gebruik van dit schilderij als beeld. Dit vanwege de warme kleuren van dit schilderij. We zien een ingetogen Bruurke, zoals we hem kennen, omgeven door de warme tonen. Die kunnen zowel voor Gods liefde voor Everardus, voor Everardus liefde voor God als voor de liefde die Everardus uitstraalde naar de mensen die hem ontmoetten staan.

We blijven er, ook acht jaar later, veel lovende woorden over horen.

Br. Hans-Peter Bartels

Gerelateerde nieuwsberichten