Franciscaan broeder Manuel Blanco Rodríguez ofm overleden

Paus Franciscus herdenkt zijn biechtvader

Paus Franciscus stond tijdens de Angelusviering afgelopen zondag (23 juni) stil bij zijn vorige week overleden biechtvader, de franciscaan broeder Manuel Blanco Rodríguez ofm.

Tijdens de Angelusviering van  afgelopen zondag 23 juni, stond paus Franciscus stil bij het overlijden van zijn franciscaanse biechtvader, pater Manuel Blanco Rodríguez ofm. In de ochtend voorafgaand aan het Angelus bezocht de paus de parochiekerk van de Heilige Veertig Martelaren en Sint Pasquale Baylon in de Romeinse wijk Trastevere waar de franciscaan lag opgebaard. Broeder Manuel overleed plotseling in de nacht van 20 op 21 juni, in de leeftijd van 85 jaar.

De paus herdacht zijn biechtvader als een man van wijsheid en raad. Ook minister-generaal Massimo Fusarelli stond stil bij het overlijden van broeder Blanco. Hij omschreef hem als “een man van barmhartigheid die nooit opschepte over zijn rol”. Naast biechtvader van de paus bekleedde Spanjaard Blanco tal van functies, waaronder die van decaan en hoogleraar filosofie aan de Pauselijke Universiteit Antonianum.

Paus Franciscus, die bij zijn aantreden nadrukkelijk om een franciscaanse biechtvader had verzocht, zei in de herdenking van broeder Blanco ook “de vele franciscaanse broeders, biechtvaders en predikanten te willen herdenken, die de Kerk van Rome hebben geëerd en blijven eren.”

Gerelateerde nieuwsberichten