Carlo Acutis wordt heilig verklaard

Het tweede wonder is erkend

Het Vaticaan laat weten dat met de erkenning van een tweede wonder de paus de weg heeft vrijgemaakt voor de heiligverklaring van Carlo Acutis (Londen (UK), 1991 – Monza (I) 2008). Zijn zaligverklaring vond al plaats in 2020. Carlo ligt, naar zijn eigen wens, begraven in de Santa Maria Maggiore Kerk in Assisi.

Het donderdag 23 mei 2024 erkende wonder heeft betrekking op een vrouw uit Costa Rica. Op 8 juli 2022 bad Liliana bij het graf van de zalige Carlo in Assisi en liet een brief achter met een beschrijving van haar verzoek.

Zes dagen eerder, op 2 juli, was haar dochter Valeria van haar fiets gevallen in Florence, waar ze naar de universiteit ging. Ze had een ernstig hoofdtrauma opgelopen en moest een operatie ondergaan waarbij een stukje schedel en het rechter achterhoofdsbeen verwijderd moesteen worden om de druk op haar hersenen te verminderen. Haar artsen schatten de kans op overleven zeer laag in.

Liliana’s secretaris begon onmiddellijk te bidden tot de zalige Carlo Acutis. Op 8 juli maakte Liliana zelf een pelgrimstocht naar Carlo’s graf in Assisi. Diezelfde dag liet het ziekenhuis haar weten dat Valeria spontaan begon te ademen. De volgende dag begon Valeria te bewegen en kreeg ze gedeeltelijk haar spraak terug. Op 18 juli bewees een CAT-scan dat haar bloeding was verdwenen. Op 11 augustus werd Valeria verplaatst om revalidatietherapie te gaan ontvangen. Ze maakte snel vorderingen en op 2 september maakten Valeria en Liliana samen opnieuw een pelgrimstocht naar Assisi om de zalige Carlo te bedanken voor zijn voorspraak.

Bron: Vaticannews.va

De Kerk gedenkt de (nu nog) zalige Carlo Acutis op 12 oktober. Eerder besteden wij op onze website uitgebreider aandacht aan deze ‘zalige millinial’. Dat artikel kunt u >>hier<< teruglezen.

Gerelateerde nieuwsberichten