Exposeren op z’n franciscaans

Museale stukken uit eigen depot

“Op z’n franciscaans”, zo noemt Museum DE MINDERE de voorgenomen onregelmatige exposities van stukken uit de eigen collectie van het museum. Op z’n franciscaans, dat wil zeggen: simpel, eenvoudig, zonder franje.

De 35 stukken van Open Depot I komen rechtstreeks uit de bestelwagen

Met ‘Open Depots’ in zijn foyer geeft museum de DE MINDERE komende tijd aandacht aan zijn vaste collectie. Het museum brengt zo zijn bezoekers op een eenvoudige manier in contact met de duizenden stukken die het museum bewaart maar niet permanent toont.

De eerste selectie is meteen al enigszins afwijkend. De 35 stukken voor Open Depot I komen immers niet uit het depot maar rechtstreeks uit de bestelwagen! Ze zijn namelijk recent verworven en overgebracht naar DE MINDERE en wachten nu op inventarisatie. De stukken komen onder meer uit de communiteit van de minderbroeders van Wilrijk.

De expositie Open Depot I is tot eind juli te bezichtigen.

Gerelateerde nieuwsberichten