Pakistan

ARMOEDE MAAKT JE ZIEK

Hoe vrouwen en kinderen van etnische groepen in Khipro leven kunnen we ons niet voorstellen. Voor hen geen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Meisjes worden al op jonge leeftijd uitgehuwelijkt en moeten zich volledig onderwerpen aan de wil van de mannelijke familieleden. De meeste families hebben generaties lang als slaaf en eigendom van de landeigenaren geleefd en dat werkt nog steeds door.

Broeder Walfred werkt daar als verpleegkundige en reist dagelijks met een mobiele kliniek naar de omliggende dorpen. Zijn zorg gaat vooral naar vrouwen en kinderen, die ziek zijn door de armoede; ze lijden aan ondervoeding, luchtweg- en huidinfecties of diarree.

Om hen in deze moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk medische zorg te kunnen bieden, vraagt hij € 8.500,- voor medicijnen, voor melk voor kleine kinderen, ambulancevervoer en verblijf in een ziekenhuis bij moeilijke bevallingen en voor gezondheidsadvies voor vrouwen, jonge stellen en op scholen.

€ 8.500,-

voor medicijnen, voor melk voor kleine kinderen, ambulancevervoer en verblijf in een ziekenhuis bij moeilijke bevallingen en voor gezondheidsadvies voor vrouwen, jonge stellen en op scholen.

Gerelateerde nieuwsberichten