Paolo Benanti TOR voorzitter van de nieuwe overheidscommissie AI

Italië stelt derde orde franciscaan aan als expert kunstmatige intelligentie

De de reguliere derde orde franciscaan (TOR) pater Paolo Benanti is expert in de technologie-ethiek, waaronder de kunstmatige intelligentie. Hij adviseert paus Franciscus op dit terrein en sinds deze maand ook de Italiaanse regering. Hij is benoemd tot voorzitter van de Commissie voor Kunstmatige Intelligentie.

Franciscaan Paolo Benanti (2016)

De Italiaan Paolo Benanti (50) is door de Italiaanse regering benoemd tot voorzitter van de Commissie voor Kunstmatige Intelligentie (AI). De nieuwe commissie werd in de tweede helft van 2023 opgericht, met als doel de verschillende implicaties te onderzoeken die de introductie van kunstmatige intelligentie zal hebben, onder meer voor de journalistiek.

Benanti is een expert op het gebied van technologie-ethiek, met name ook op het gebied van algoritmen, en sinds oktober 2023 lid van het adviesorgaan van de VN voor AI-aangelegenheden. Als enige Italiaan in de adviesraad van de VN was hij voor Italië de logische keuze. Als voorzitter van de AI-commissie zal hij allereerst een rapport opstellen voor premier Meloni waarin hij de stand van zaken opmaakt.

Benanti studeerde onder meer aan Georgetown University in de Verenigde Staten en geeft les aan de Gregoriaanse universiteit in Rome. Hij is ook raadgever van paus Franciscus.


bron: kerknet.be

Gerelateerde nieuwsberichten