Brazilië

EEN PLAATS VAN HOOP

Bedroevende woonomstandigheden, sociale uitsluiting, gebrek aan onderwijskansen, gebroken gezinnen, huiselijk geweld – zo beschrijft zuster Madleny de bedroevende omstandigheden waaronder kinderen opgroeien in de sloppenwijken van Mateus Leme in Minas Gerais, Brazilië. Al jaren terug begonnen de zusters franciscanessen daar een crèche voor kinderen tussen vier maanden en twee jaar oud. Het is de enige crèche de hele stad. Op dit moment worden daar overdag 100 meisjes en jongens uit zeer moeilijke gezinnen uit de hele stad opgevangen en ondersteund. Ook ouders zijn betrokken: zij leren hoe ze beter voor hun kinderen kunnen zorgen. Omdat de gezinnen erg arm zijn, helpen de zusters franciscanessen ook periodiek met voedselpakketten zodat de kinderen goede voeding krijgen. Zuster Madleny vraagt ons om een donatie, zodat ze deze plek van hoop open kan houden.

€ 10.000, –

voor voedsel, hygiëneartikelen en kosten voor andere noodzakelijke zorg

Gerelateerde nieuwsberichten