1, 3 en 4 oktober

Franciscusvieringen

Bij gelegenheid van de jaarlijkse feestdag van de heilige Franciscus op 4 oktober zijn er in verschillende communiteiten herdenkingsvieringen. Iedereen is van harte welkom. Speciaal voor de kinderen vind je op deze pagina een kleurplaat.

Op of nabij de datum van de feestdag van Franciscus (4 oktober) zijn er in Franciscusvieringen in de verschillenden communiteiten. Iedereen is van harte welkom.

Megen

 • Dinsdag 3 oktober, 19.30 uur: transitusviering, de herdenking van het sterven van Franciscus. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de pandgang onder het genot van een kopje koffie/thee.
 • Woensdag 4 oktober, 9.30 uur: eucharistie op het hoogfeest van de heilige Franciscus. Na afloop is er koffie en of thee en dus de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Van 16.00 tot 17.00 uur dierenzegen in de kloostertuin.

Amsterdam

 • Dinsdag 3 oktober, 17.45 uur: 1e vespers; 19.30 uur:  transitusviering.
 • Woensdag 4 oktober, 7.30 uur: ochtendgebed; 17.00 uur eucharistieviering.

‘s-Hertogenbosch

 • Dinsdag 3 oktober om 19.30 uur: transitusviering. (LET OP: er is dan om 17.30 uur géén eucharistie).
 • Woensdag 4 oktober om 10.30 uur: eucharistieviering. Om 16.00 uur dierenzegen in de kloostertuin.

Hasselt

 • Zondag 1 oktober Franciscus-eucharistieviering om 11.00 uur, met aansluitend een receptie voor alle aanwezigen.

Weert: Franciscusfeest

In Weert herleeft dit jaar een eeuwenoude traditie. Al vanaf het jaar 1461 vereert de bevolking de heilige Franciscus rond zijn sterfdag op de Biest in Weert. Zijn spiritueel radicalisme, liefde voor de natuur, toewijding aan de armen en streven naar vrede zijn ook in deze tijden buitengewoon relevant. Alle belangstellenden zijn van harte welkom bij onderstaande vieringen en evenementen!

Programma

 • Dinsdag 3 oktober, 19.00 uur: herdenking van het sterven van Franciscus met Choral Evensong in het koor van de Paterskerk, muzikale ondersteuning door Capella sine Vinculis onder leiding van Bea van der Kaaij. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een glas wijn.
 • Woensdag 4 oktober, 9.15 uur: eucharistieviering in het koor van de Paterskerk; 11.00 tot 14.00 uur: eten met Franciscus in het (uitverkochte) Franciscushuis. Een unieke gelegenheid voor samenzijn, gezamenlijk eten, muziek en genieten.
 • 15.00 uur: dierenzegening bij het Franciscusbeeld, in het kader van Werelddierendag. Elk jaar trekt dit evenement vele baasjes met hun huisdieren. Heeft u een huisdier, u bent van harte welkom.
 • 20.00 uur: lezing door minderbroeder Gerard Heesterbeek ofm over het leven en de betekenis van Franciscus van Assisi: een introductie, zijn zoektocht naar God, zijn liefde voor mensen en zijn betekenis als man van vrede.

Dierenzegening in Weert.

Gerelateerde nieuwsberichten