Franciscaans Jongerenwerk bereidt zich voor op Wereld Jongerendagen Lissabon

Van 25 juli tot en met 9 augustus gaat het Franciscaans Jongerenwerk
samen met de jongeren van Jong Bisdom Den Bosch
naar de Wereld Jongeren Dagen in Lissabon.

Evelyn de Sauer, Bianca Akkermans, br. Jan ter Maat
en br. Steven Cauchie

Deze zomer ontmoeten zo’n 663.000 katholieke jongeren elkaar tijdens de Wereld Jongerendagen in Lissabon. Vanuit het Franciscaans Jongerenwerk sluiten broeder Jan ter Maat, broeder Steven Cauchie, Evelyn de Sauer en Bianca Akkermans als begeleiders aan bij de reis van Jong Bisdom Den Bosch (JBDB).

Begeleiding

De reis is zo opgezet dat de jongeren onderdeel uitmaken van een deelgroep. Iedere deelgroep bestaat uit tien jongeren met twee vaste begeleiders. Broeder Steven en Evelyn zijn begeleiders van zo’n deelgroep. Broeder Jan heeft meerdere petten op. Hij is flexbegeleider voor jongeren uit de deelgroepen die even aan de drukte willen ontsnappen. Daarnaast zal hij ook de taken van priester en vertrouwenspersoon op zich nemen. Bianca is lid van de projectgroep die de reis van JBDB heeft voorbereid. Zij heeft zich de afgelopen anderhalf jaar bezig gehouden met promotie en sponsoring, en met de invulling van het programma. Tijdens de reis is zij reserve als  deelgroepsbegeleider.

Franciscaans Jongerenwerk volgen tijdens WJD 

Het team houdt de thuisblijvers graag op de hoogte van hun belevenissen. Je kunt ze volgen via de Facebook- en Instagrampagina van het Franciscaans Jongerenwerk.

Gerelateerde nieuwsberichten