Witte rook in franciscaans museum

Jo Santy nieuwe directeur museum DE MINDERE

Na de komst van een nieuw bestuur, medio 2022, kreeg het franciscaans museum DE MINDERE in Sint-Truiden recent een nieuwe directeur in de persoon van Jo Santy. Hij werkte voorheen bij de Alamire Foundation van de ‘Abdij van Park’ te Heverlee. Daarvoor had hij een carrière bij het Muziekinstrumentenmuseum op de Brusselse Kunstberg. Het bestuur koos voor Santy vanwege zijn ruime ervaring en netwerk in de cultureel-erfgoedsector en zijn klare visie op de toekomst van het museum.

Jo Santy wil zich als directeur “ten dienste stellen van collecties, team, bezoekers en belanghebbenden van DE MINDERE”. Conservator Christa Engelbosch, die vele jaren de zakelijke leiding waarnam, zal zich voortaan exclusief kunnen toeleggen op collectiebeheer, onderzoek en dienstverlening.


Lees het interview met Jo Santy op de website van het museum.

Gerelateerde nieuwsberichten