Hof van Lof lanceert kinderprogramma

Jarenlang gekoesterde wens komt uit

Al jaren lag er bij de vrijwilligers van de Hof van Lof de wens iets te kunnen bieden aan de kinderen die de tuin bezoeken. Sinds dit weekend is de kinderspeurtocht dan toch eindelijk een feit! De Hof van Lof koos voor het eerste weekend van juni als moment om de speurtocht te lanceren, omdat het donderdag 1 juni de Internationale Dag van het Kind was. In veel landen bestaat de traditie dat ouders hun kind op die dag verwennen met een dagje pretpark of dierentuin. Vanaf nu kan dat dus ook een bezoekje aan de kloostertuin van de minderbroeders franciscanen in Megen, de Hof van Lof, zijn.

Er is in de kloostertuin een heleboel te ontdekken, gewapend met een boekje, en een tasje met tekenspullen en een loepje. De kinderen maken deze individuele speurtocht met hun (groot-)ouders door de tuin. Aan het einde wacht een kleine verrassing.

We hopen vele kinderen in de tuin te mogen begroeten. Vanuit het gedachtegoed van Franciscus willen we de speurtocht bereikbaar maken voor iedereen, daarom is deelname gratis. Een gift is natuurlijk altijd welkom. De speurtocht kan gedaan worden tijdens de openingstijden van de Hof van Lof (van Pasen tot begin oktober op vrijdag- en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur). Vanwege de rust die we rond het klooster willen bewaren is het niet mogelijk de speurtocht met groepen te doen.

Grote promotor voor een kinderprogramma was An Rouw die, als rondleidster van (bijna) het eerste uur, ruim twintig jaar rondleidster was in de Hof en vorig jaar overleed. Doordat de coronatijd voor vertraging zorgde heeft An het eindresultaat helaas niet meer kunnen meemaken. Wat zou ze trots zijn geweest dat het er dan toch eindelijk van gekomen was.

Hans-Peter Bartels

Met een boekje, een tasje, kleurpotloden en een loep kunnen de kinderen op ontdekkingstocht door de Hof van Lof.

Gerelateerde nieuwsberichten