Pater Andreoliweg

Straat genoemd naar medebroeder

Austerlitz (gemeente Zeist) kent tegenwoordig de ‘Pater Andreoliweg’, vernoemd naar medebroeder Emile Andreoli, die daar als pastor werkzaam was.

In Austerlitz (gemeente Zeist) is een straat vernoemd naar onze medebroeder Emile Andreoli die daar lange tijd als pastor werkzaam was. Helaas vermeldt het bordje niets over de betekenis van de naam.

Cantius (Emile) Andreoli, overleed in 2003 in de leeftijd van 94 jaar. Hij was 74 jaar minderbroeder en 68 jaar priester. Emile was werkzaam in het onderwijs en in het pastoraat in Irian Jaya. Na terugkeer naar Nederland was hij onder meer lid van de Nederlandse Missieraad, voorzitter van de Stichting Verenigde Missionarissen en adjunct directeur van het Centrale Missie Commissariaat. Zijn actieve leven sloot hij af als pastor in Austerlitz en dit combineerde hij een tijdlang met het gardianaat van de communiteit van Beukenstein te Driebergen.

De foto werd ons toegestuurd door een achterneef van Emile, Hans Andreoli.

Gerelateerde nieuwsberichten