Etiket voor Bier van Broeder Everardus

De originele tekening

Everardus maakte eens een bieretiket. Het wordt nog altijd gebruikt!

U vraagt zich nu wellicht af: wat voor relatie heeft ’t Bruurke met een etiket voor een nieuw biertype? Dat zat zo: vader Casper en broer Frans Witte hadden in die tijd een vermaarde bierbrouwerij

Everardus kon erg goed tekenen en schilderen en op uitnodiging van zijn broer ontwierp Everardus een etiket voor een nieuw biertype. Heel werelds zag dat eruit: een zeeman met een pijpje in zijn mond en een pilsje in de hand. Dat oude etiket prijkte in 1985 op Alkmaarse bierflesjes. De toenmalige eigenaar van de brouwerij vond het te aardig en te nostalgisch om ongebruikt te laten. Is dat niet een sympathieke hommage aan dat godvruchtige en kunstzinnige Bruurke van Megen?

Deze tekst dateert vrijwel ongewijzigd uit een artikel van 20 februari 1985 in Stad en Streek, een Alkmaars dagblad. Dit artikel is nog in bezit van mevrouw Annemarie Bakkum evenals het etiket, waarvoor wij natuurlijk erg dankbaar zijn.

Gera van de Ven
(secretaris Stichting Everardus Witte Fonds)

Gerelateerde nieuwsberichten