City Bibles Foundation lanceert ‘Compact Bible’ in 28 talen

Lichtgewichtbijbel voor een spotprijs

De evangelisatie-instelling City Bibles Foundation heeft een nieuwe ‘Compact Bible’ gelanceerd, die circa vijftig procent papier bespaart ten opzichte van traditioneel samengestelde bijbels. Mede hierdoor kost de Compact Bible slechts € 4,95.

Een QR-code op de achterkant van de bijbel leidt naar de Digitale Bijbel App

De enorme besparing aan papier is te danken aan een innovatieve zettechniek, in combinatie met een lettergrootte van 8pt, zonder aan leesbaarheid en kwaliteit (30 grams papier) in te boeten. Daardoor telt de Compact Bible slechts 720 pagina’s, in een standaardformaat van 14 x 20 cm.

De stichting geeft de Compact Bible in 28 talen uit. “Deze bijbel is niet alleen betaalbaar, maar ook gemakkelijk te vervoeren, waardoor het een ideale optie is voor degenen die het goede nieuws willen verspreiden. Uniek is ook dat de bijbel door z’n linnen rug platliggend open blijft liggen”, zo meldt de organisatie. Er zijn plannen om het aantal vertalingen uit te breiden naar 80. Naast de Compact Bible zijn er diverse thematische uitgaven. Zo is er een Oekraïense legereditie van het Nieuwe Testament en in het Nederlands is er een ‘jeansuitgave’ (Herziene Statenvertaling – zie afbeelding).

Verder leidt een QR-code op de achterkant van de bijbel naar de Digitale Bijbel App, waar men de Bijbel in digitale vorm kan lezen in meer dan 1800 talen, of beluisteren in een van de audioversies in 1400 talen. Ten slotte kan men samenvattingen bekijken inclusief leesplannen en is er een kinderbijbel-app beschikbaar.

City Bible Foundation is een christelijke non-profit organisatie die gespecialiseerd is in op maat gemaakt evangelisatiemateriaal. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. De organisatie heeft nevenvestigingen in tal van andere landen.

De bijbels zijn verkrijgbaar via www.citybibles.com.

Gerelateerde nieuwsberichten