Interview met broeder Joachim in ‘Tubantia’

Aanleiding is zijn priesterwijding op 17 september aanstaande.

In verband met zijn aanstaande priesterwijding op zaterdag 17 september in zijn geboortedorp Lonneker, werd Joachim Oude Vrielink door Marjon Kok geïnterviewd door Dagblad Tubantia voor de rubriek ‘Spraakmaker’. Het interview geeft een mooi inkijkje in zijn leven.

‘Eigenlijk ben ik niet zo’n pastoraal type’

Hij woont in een klooster, La Verna. Een stille oase tussen de hoogbouw in Amsterdam. Joachim Oude Vrielink (42) koos voor een leven als minderbroeder franciscaan. In Lonneker, waar hij opgroeide, wordt hij binnenkort tot priester gewijd. Een unicum, al kan hij zich geen ander leven voorstellen. „Een gezin en kinderen, dát is pas een verantwoordelijkheid.”

Lees verder op de website van Dagblad Tubantia.
NB Het eerste premium-artikel op de website van de krant is gratis.

Gerelateerde nieuwsberichten