Nieuwe hoogleraar franciscaanse spiritualiteit

Inaugurele rede prof.dr. Willem Marie Speelman

Prof. dr. W.M. (Willem Marie) Speelman OFS (Drachten 1960) studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en theologie aan de Tilburg School of Theology (voorheen  Theologische Faculteit Tilburg). Hij promoveerde in 1995 bij Gerard Lukken op het proefschrift The Generation of Meaning in Liturgical Songs. Voordat hij verbonden was aan het Franciscaans Studiecentrum werkte hij in het studenten-pastoraat in Tilburg en bij de Nationale Raad voor Liturgie in Zeist. Hij is vader van drie kinderen, en lid van de orde van franciscaanse seculieren.

Op vrijdag 9 september 2022 zal prof. dr. Willem Marie Speelman ofs, hoogleraar Franciscaanse Spiritualiteit, Theologie en Geschiedenis, zijn ambt aanvaarden met het houden van een openbare rede, getiteld: Sporen van het Mysterie: het licht van franciscaanse verhalen op actuele kwesties.

De plechtigheid begint om 16.15 uur precies, in de Aula van Tilburg University, Warandelaan 2, 5037 AB Tilburg.

Willem Marie Speelman volgt Gerard Pieter Freeman op, die de leerstoel van 1998 tot aan zijn emeritaat in 2018 bekleedde. De leerstoel wordt mogelijk gemaakt door het Franciscaans Studiecentrum.

Aanmelding

Wie bij het uitspreken van de rede aanwezig wil zijn, kan zich via onderstaande link aanmelden (graag vóór 2 september).  Na afloop is er gelegenheid tot feliciteren in de foyer voor de aula.

REGISTREREN

Belangstellenden kunnen de rede desgewenst ook online volgen via een livestream: Live uitzending Aula  Tilburg University.

De rede zal worden uitgesproken in het Nederlands.

Gerelateerde nieuwsberichten