Vrienden van minderbroeders en franciscanessen

Geslaagde ontmoeting van Vrienden en religieuzen

Zondag 22 mei jongstleden organiseerden de vrienden van de Minderbroeders en de Grauwzusters Franciscanessen uit Hasselt de vierde broeder- en zustermaaltijd in de pandgangen van het Minderbroederklooster.  Een kort verslag door Jos Kuppers, animator van ‘De vrienden’.

Ontmoeting in eenvoudige hartelijkheid tussen religieuzen en leken

Het was reeds lang geleden – voorjaar 2020 – dat er nog een activiteit kon plaatsvinden bij de Minderbroeders in Hasselt. De zon was van de partij. Een zeventigtal deelnemers werden onthaald bij de ingang van het Minderbroederklooster en kregen een cava of een fruitsap aangeboden. In de binnenhof werden de eerste gesprekken gevoerd en contacten gelegd.

Tegen 12.30 uur mochten de deelnemers aan tafel schuiven. De gardiaan, broeder Marcel Huysentruyt leidde de maaltijd in met een gebedsmoment. Jos Kuppers heette vervolgens de deelnemers van harte welkom en gaf een korte duiding over de projecten in Butea (Roemenië) en Busoro (Rwanda). Vervolgens werd de soep aangeboden, gevolgd door de hoofdschotel, bestaande uit een salademix, een koninginnenhapje en kroketten, vergezeld van een heerlijk glaasje wijn. Het dessert, bestaande uit tiramisu met speculoos mochten verder niet ontbreken. Er werd afgesloten met een heerlijk kopje koffie. Een hommage aan de kok van dienst, Robby Thoelen, mocht zeker niet ontbreken. Hij mocht een warm applaus in ontvangst nemen alsmede een attentie, aangeboden door de vrienden van de Minderbroeders en de Grauwzusters Franciscanessen uit Hasselt.

In eenvoudige hartelijkheid vonden diverse ontmoetingen plaats tussen religieuzen en leken. Het dagelijks leven kwam aan bod, uitwisselingen vonden plaats en nieuwe vriendschappen werden tot stand gebracht.

Het was een zeer geslaagde samenkomst en ontmoeting tussen religieuzen en leken.

Jos Kuppers, animator van ‘De vrienden’

Gerelateerde nieuwsberichten