Bezinningsreis Assisi

van de Franciscaanse Beweging

Van 28 september tot en met 5 oktober 2022 organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinningsreis naar Assisi, Italië. Kosten € 940,- op basis van halfpension, inclusief vlucht en reisleiding. Opgave voor 1 juli. Het inschrijfformulier en het volledige reisprogramma zijn te vinden via www.franciscaansebeweging.nl/reizen.

Tijdens deze bezinningsreis treden we in de voetsporen van Franciscus van Assisi. Niet alleen letterlijk, door in de omgeving van Assisi de plekken te bezoeken waar Franciscus ook kwam, maar we treden ook in zijn voetsporen door de bezinning die in de reis ingebouwd is.

De ochtenden staan in het teken van bezoeken aan plekken die van waarde zijn voor de franciscaanse spiritualiteit. Na de lunch en middagrust ontmoeten we elkaar op een creatieve en ontspannen wijze rond thema’s uit de franciscaanse spiritualiteit. We delen wat de dag ons gebracht heeft en sluiten af met een gezamenlijk meditatief moment.

Elke dag staat een thema centraal. Na het avondeten (om 20.00 uur) is er geen programma. Er is gelegenheid voor rust, ontspanning, ontmoeting of een avondwandeling in Assisi. Er zijn allerlei festiviteiten rondom 3 en 4 oktober in Assisi waar we in het programma rekening mee houden.

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping middels activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.

Gerelateerde nieuwsberichten