Elke cent telt voor kinderen in nood!

Vraag niet: “Wie wordt daar nu mee geholpen?”

Wij ervaren dagelijks hoe waardevol kleine middelen kunnen zijn, want:

”Heel wat kleine mensen op heel wat kleine plaatsen, die heel wat kleine dingen doen, zullen het gezicht van deze wereld veranderen“, zegt een Afrikaans spreekwoord. Een paar cent per dag is al voldoende om kinderen met een dagelijkse maaltijd van de hongersnood te redden, om hen de mogelijkheid te geven naar school te gaan of om een hele familie medisch te verzorgen. Jongeren kunnen dan een opleiding volgen en oude mensen zonder geld kunnen met een beetje hulp een waardig leven leiden.”

Zeg daarom wel: “Ook met mijn bijdrage mogen de franciscanen helpen om waar ook ter wereld de nood te verminderen.”

Een wereldwijd franciscaans netwerk van zusters en broeders in rampgebieden maakt het mogelijk: Uw geld wordt zorgvuldig gebruikt en gecontroleerd toegewezen aan één van onze franciscaanse projecten, zodat dankzij uw hulp meer mensen eten hebben, meer kinderen een toekomst krijgen, meer moeders en vaders zelf hun gezin kunnen onderhouden.

Br. Rob Hoogenboom OFM,
St. Franciscus Stichting

Betere helpers van de armste mensen in deze wereld vind je niet!

Dat schrijft een vriend van de St. Franciscus Stichting, die tijdens een bezoek in Brazilië een franciscaan heeft leren kennen.

Deze heeft met hem in São Paulo door pikdonkere keldergangen “meer gekropen dan gewandeld“. Hij kon zich amper voorstellen dat er hier onder de huizen “mensen kunnen wonen, tientallen kinderen die hier zonder nog maar een beetje daglicht moeten overleven“.

Voor deze meisjes en jongens, van wie de moeders overdag elders werken, hebben de franciscanen in São Paulo kinderopvangcentra en kleuterscholen opgericht. “Betere helpers van de armste mensen in deze wereld vindt je niet!“, zegt hij.

Wij zijn blij dat we niet naar betere helpers voor mensen in nood hoeven zoeken, omdat
franciscaanse broeders en zusters – of het nu in Latijns-Amerika, Azië of Afrika is – te midden van de armste mensen in deze wereld leven om hen te helpen. Zo is de St. Franciscus Stichting een brug naar hoop geworden.

Gerelateerde nieuwsberichten