Chili

EEN GROOT HART VOOR KINDEREN

€9.200,-

voor voedings- en hygiëneartikelen

Drie maanden oud is de jongste peuter voor wie de zusters franciscanessen in Santiago de Chile in hun programma voor hiv-positieve kinderen zorgen. Ze hebben een groot hart voor deze kinderen die speciale hulp nodig hebben. Een uitgebalanceerd en gezond dieet is cruciaal, zodat de bijwerkingen van de noodzakelijke medicijnen beperkt blijven en het immuunsysteem wordt versterkt.

Deze zusters ondersteunen 34 gezinnen met hiv-positieve kinderen en opgroeiende jongeren, zowel in de  thuissituatie alsin hun centrum. De moeders leren hoe ze goedkoop, gezond en uitgebalanceerd kunnen koken voor hun kinderen en waar ze op moeten letten bij het omgaan met de ziekte.

De ouders van de meisjes en jongens houden hun hoofd boven water met klussen. In de coronacrisis zijn deze kansen om wat te verdienen meestal weggevallen. Zuster Nora zorgt ervoor dat alle gezinnen regelmatig een voedselmand krijgen zodat de gezonde voeding van de kinderen gewaarborgd is. Met een bijdrage van € 9.200,- voor voedings- en hygiëneartikelen willen wij hier graag bij helpen.

Gerelateerde nieuwsberichten