Broeder Wim Pot

Ik ben broeder Wim, geboren in 1965 en sinds 1995 minderbroeder. Na de opleidingsjaren in Eindhoven en Brussel ben ik naar Megen verhuisd. In Megen en vanuit Megen heb ik verschillende activiteiten. Tuin (die we ecologisch en gastvrij voor alle schepselen willen maken), bibliotheek, inkopen, met de andere broeders-priester voorgaan in Eucharistievieringen, gesprekken, ik maak deel uit van de stichting rond broeder Everardus, ’t Heilig Bruurke van Megen. Daarnaast heb ik een taak bij de vorming van nieuwe broeders in onze broederschap en in ons jongerenwerk. Vanaf 2010 zit ik in het landelijk bestuur van onze provincie, met afwisselend taken als econoom en secretaris.

Dit zijn de taken, maar voor mij krijgen deze taken vooral betekenis, omdat ik het mag doen en mag leven in een gelovige context. Het is God en zijn Zoon Jezus die uiteindelijk ons leven draagt en vervult.

Ik hoop nog lang mijn bijdrage aan Megen te kunnen leveren, omdat dit een belangrijke toekomstplek is, waar franciscaanse spiritualiteit beleefd en geleefd kan worden, zowel door ons broeders als door onze gasten.