Broeder Theo van Adrichem

Vanaf augustus 2013 woon ik, br. Theo van Adrichem, hier in het minderbroederklooster in Megen. De landelijke omgeving roept bij mij herinneringen op aan mijn jeugd. Ik ben een boerenzoon, geboren in Rijswijk. Maar vanaf mijn 18e jaar heb ik daarna alleen nog maar in steden gewoond en gewerkt: Amsterdam, Rotterdam, Belo Horizonte (Brazilië), Delft, Brussel en weer Amsterdam. Leven in een stad boeit me. Ik houd van mensen in al hun verscheidenheid en van dynamisch leven. De overgang naar Megen was dan ook groot.

Megen is een mooie en rustige plek, maar in het klooster is volop leven, met name door de vele gasten die er komen en door de activiteiten die er in en om het klooster plaats vinden. Dat bevalt me prima.

In mei 2019 ben ik gevraagd om de broederschap te dienen in Nederland en in Vlaanderen. Daarom ben ik nogal eens onderweg en als openbaar vervoerder begint dat met een fietstocht naar station Oss. Daarvan kan ik erg genieten én zo krijg ik tegelijk ook de nodige lichaamsbeweging. Ik ben actief in het Franciscaans Jongeren Werk en nauw betrokken bij programma’s van de jeugd- en jongerengroepen die hier komen. Dat houdt me jong! Zelf ben ik graag bezig met Bijbelverhalen en Franciscaanse spiritualiteit. Dat kan ik soms delen met anderen, die hier in huis komen of met mensen en groepen elders.

Ik geniet ervan dat we als communiteit goede contacten hebben met allerlei mensen hier in Megen en omgeving. En uiteraard vind ik de aanwezigheid van en samenwerking met onze zusters Clarissen heel bijzonder.